Όταν η δίψα για 📚 μάθηση είναι μεγάλη, δεν υπάρχουν εμπόδια
🌧 Η *βροχή στην Ουγκάντα είναι πολύτιμη – είναι ζήτημα επιβίωσης, αλλά και ένα ακόμα εμπόδιο γι’ αυτά τα παιδιά, που όμως δε τα παρατάνε.
Υπάρχουν παιδιά που η δίψα για γνώση είναι τόσο μεγάλη που με κίνδυνο κάποιες φορές της ίδιας τους της ζωής, διανύουν χιλιόμετρα την ημέρα για να πάνε στο σχολείο. Είναι παιδιά που υπερπηδούν εμπόδια προκειμένου να βρεθούν με το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους.
*Όταν όμως η μέρα ξεκινάει με βροχή, είναι μια καλή μέρα! Οι σταγόνες νερού είναι τόσο πολύτιμες για τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου γιατί όταν η Ουγκάντα βρίσκετε σε παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας, ήδη μιλάμε για τρείς σοδιές χαμένες.
❗️Βροχή σημαίνει καλαμπόκι = Επιβίωση,
❗️Βροχή σημαίνει φασόλια = Επιβίωση,
❗️Βροχή σημαίνει Ρύζι = Επιβίωση,
μα το σημαντικότερο χαμογελαστά πρόσωπα.
✅️Από τα πρώτα χρόνια δραστηριοποίησης μας στην Ουγκάντα οι Φίλοι του Μόντε/ Friends of Monde υποστηρίζουμε το σχολείο του χωριού Μόντε / Monde σε δύσκολες περιόδους, όπως εποχές ανομβρίας, με αγορά βασικών τροφίμων και αγαθών, καλύπτοντας τις ανάγκες εκατοντάδων παιδιών. Για την κάλυψη αυτών των αναγκών συνυπολογίζουμε πάντοτε παράγοντες, όπως τις διατροφικές συνήθειες της περιοχής, την εποχικότητα των προϊόντων και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Μοιράσου την ιστορία